4 Loopbaanvragen waar je zelf mee aan de slag kunt

Je bent niet meer op je plek in je huidige functie. Je wilt iets anders en weet niet exact wat. Het is tijd om bij jezelf stil te staan en te reflecteren op wat je gedaan hebt en graag wil voor de toekomst. Misschien is het tijd om met een loopbaancoach in gesprek te gaan met een aantal loopbaanvragen.

In deze blog deel ik 4 loopbaanvragen met je die in mijn coachtrajecten centraal staan. Deze vragen vormen de basis waarmee we aan de slag gaan. Ze staan in dit blog onder elkaar waar ze in trajecten over meerdere sessies worden uitgespreid. Bij Coaching Intensief aan Zee over 2 dagen of over een loopbaantraject van circa 4 maanden. Mijn advies aan jou is dus: neem de tijd. Plan een aantal keer een moment om over jezelf na te denken. Met de tip: schrijf het op. Dan kun je aanvullen en later terugkijken. 

Loopbaanvraag 1) Wie ben ik?

Wie ben jij? Schrijf je eigen levensverhaal rondom de vraag wie ben ik eigenlijk. Schrijf wat je wil schrijven. Alles is goed. 

Vind je een verhaal schrijven lastig? Maak dan gerust een mindmap met als thema: wie ben ik?

Loopbaanvraag 2) Wat kan ik?

De wat kan ik -vraag gaat over je vaardigheden en werkzaamheden. Ik voeg er graag de volgende hulpvragen aan toe:

Tip: pak je verhaal/aantekeningen van loopbaanvraag 1) Wie ben ik? erbij want daar kun je vast ook sterke eigenschappen van jezelf uit halen. Schrijf alles op en stel de vragen over jezelf ook eens aan een familielid/vriend(in). Wanneer zien zij je ogen twinkelen? Waar praat je dan over?

Loopbaanvraag 3) Wat wil ik echt?

Jij hebt het voor het kiezen. Wat wil je echt graag doen in je leven? Durf te dromen! Hoe ziet dat eruit? Waar doe je het? Op welke termijn wil je dit doen? Waarom is dit belangrijk voor je? 

Pak ook je aantekeningen van de vorige loopbaanvragen erbij. 

Tip: geef je zelf de tijd om zonder beperkingen hier over na te denken. Ga wandelen, op een lekkere plek zitten om jezelf echt de kans te geven om jezelf te vertellen wat jij graag wil.

Loopbaanvraag 4) Wat ga ik als eerste doen?

Wat is de eerste stap die je kunt zetten om te komen waar je graag wil zijn? Wat is het eerste wat je kunt doen om dit doel te behalen? 

Je kunt met iemand gaan praten die al doet wat je graag wil doen,

Maak bespreekbaar op je huidige werk of je in die rol kunt groeien,

Bedenk een plan voor jezelf, hoe je jezelf wilt ontwikkelen, 

Je kunt…..

Maak de eerste stap die je zet, zo klein mogelijk voor jezelf. Lijkt het een grote stap om te zetten? Deel hem op! Ga echt op zoek naar een allereerste stap die jij kunt zetten om te komen waar je wil zijn. En deel die stap met iemand, die je kan helpen en kan vragen hoe het gaat. Volg het op, zet de volgende stap.

Hoe verder…?

Als je het echt wil, dan kom je er. Met jouw sterke motivatie en doorzettingsvermogen zal je het gewenste resultaat behalen. Ik wens je veel plezier en succes. Want hoe spannend ook; gaan doen wat je echt wil doen, geeft ontzettend veel voldoening. Ga er voor!

Als loopbaancoach stel ik je deze loopbaanvragen En meer. Door het gesprek dat we voeren gaan we verder en Stellen we de vraag die je jezelf niet stelt. Wij Gebruiken een persoonlijkheidsvragenlijst als de MBTI of Lumina Spark om extra inzicht in jezelf te krijgen. En als je weet wat je wilt, help ik je desgewenst op gang met het aanpassen van je CV en het sollicitatieproces. Laat het me weten als ik je kan helpen. Ik maak graag kennis met je en maak een vrijblijvend persoonlijk coachingsvoorstel.