Motivatie en gedrevenheid

Wat een feest heeft Nederland dit weekend gehad: sneeuw!! 2 dagen sneeuwpret voor jong en oud. Met zijn allen kind zijn.

Energie, lol, fanatisme en bevlogenheid heb ik gezien. Twinkel ogen bij kinderen en juist ook bij de volwassenen. Die zich volledig uitleven als sneeuwengel, met sneeuwpoppen maken, sleeën en in een sneeuwballengevecht. De motivatie en gedrevenheid die ik zag – en bij mezelf voelde – om die ander te raken was enorm. Er is in onze straat heel veel gelachen, gerend en gek gedaan. Allemaal kinderen bij elkaar!

Sneeuw doet wat. Het haalt het kind in je boven.

Onlangs heb ik een workshop bijgewoond waarin het kind zijn onderwerp was. Of eigenlijk wanneer je stopt om kind te zijn. Het greep me aan. Vooral omdat het zichtbaar zou zijn, doordat je dan de twinkeling in je ogen verliest. Voor de een is dat moment veel eerder in het leven dan de ander. Door gebeurtenissen. Ervaringen waar je als kind vaak niet eens invloed op hebt. Waardoor je de kans om ongedwongen kind te zijn kwijt raakt.

Zelf heb ik heel lang ongedwongen kind kunnen zijn. Ik denk dat mijn zorgen begonnen bij de scheiding van mijn ouders op puberleeftijd en die heb ik een plek kunnen geven. Als je erover praat, kom je er achter dat dat niet voor iedereen zo is. Dat er kinderen zijn die al veel te jong lasten met zich meedragen. Die nu al niet meer zorgeloos van de magie van sneeuw kunnen genieten. En die daar als volwassene nog steeds last van hebben. Bij wie het niet lukt om weer even te spelen en kind te zijn.

Wat is het, waar jij als een kind zo blij van wordt?

Waar gaan je ogen weer van twinkelen? Heb jij genoten van de sneeuw? Wat doet het vandaag met je, nu je weer op je werk zit? Weet je het gevoel vast te houden? Word je weer blij als je er aan terug denkt? Helpt het om met positieve zin te doen wat je wilt doen?

Ik houd het gevoel vast en neem het mee mijn werkweek in. Ik ga in gesprek op zoek naar twinkelende ogen. Naar die bevlogenheid, motivatie en energie die sneeuwpret kan geven. Als je die weet in te zetten in je baan, team of waar je ook mee bezig bent, kunnen er mooie dingen gebeuren deze week. Daar ben ik van overtuigd.

Ik wens je een fijne week!

Hartelijke groet,

Yvonne