Veel mensen zullen het met mij oneens zijn. Ik ben het hier zelf ook regelmatig mee oneens. Het kan pijn doen en je kunt je hoofd erover breken. Soms is het ongewenst en kun je van verandering balen. En toch is verandering uiteindelijk fijn. Het houdt je scherp, het geeft nieuwe energie en impulsen.

Er is de laatste jaren een hoop in mijn leven veranderd. Ik ben moeder geworden van 2 jongens, 2 maal verhuisd en mijn werk is in ontwikkeling. De klantenkring verandert, mijn werkwijze en interessegebieden. Er komen mensen op mijn pad die mij aan het denken zetten en door de kleine jongens in mijn leven wordt voortdurend een spiegel voorgehouden. Ook dwingen zij me regelmatig tot het maken van een keuze. Blijf ik het zo doen of verander ik mijn aanpak om te zien of dat effect heeft?

Als het gaat om mijn kinderen is het veranderen van mijn aanpak niet zo lastig. Als het werkt is het fijn. Waarom voor mezelf dan wel? Het delen van deze gedachten is voor mij een verandering en als je mij een beetje kent, weet je dat ik dit spannend vind. In mijn werk vind ik het heel normaal om mezelf te laten zien en dat een ander dat doet. Nu laat ik mezelf op een andere manier zien en daar kun je iets van vinden. Dat is spannend.

En toch ga ik het doen, toch ga ik het plaatsen. Ik wil verandering en verandering vraagt actie. Lef. Ontwikkeling. Iets wat ik mijn klanten ook altijd gun.

Ja, ik ga er vanuit dat Robin Sharma gelijk heeft:

Change is gorgeous at the end.

Ik ga er voor!

Hartelijke groet, Yvonne