De kracht van een organisatie zit in goed op elkaar ingespeelde teams met oog voor elk individu. In teams die elkaar waarderen en samenwerken om doelen te bereiken. Met oog voor elk individu met zijn talenten, motivatie, kwaliteiten en ook zijn eigenaardigheden. Organisaties en teams groeien doordat teamleden zichzelf en elkaar beter (her)kennen. Waarbij een ieder de ruimte krijgt om effectief te zijn in zijn eigen stijl.

Yvonne

Teamcoaching op maat

Wat speelt er in het team? Ook een goed lopend team vraagt aandacht. Teamontwikkeling is een doorlopend proces dat met de wijziging van één speler of omstandigheid kan veranderen. Soms is het fijn als “iemand van buitenaf” hierin mee kijkt, beluistert en bespreekbaar maakt. Zelfs het liefst voordat er iets escaleert.

Op maat gemaakt, gericht op de vraag die er in het team speelt.Er speelt iets binnen de organisatie, binnen het team. De behoefte is er om dit met een externe coach op te pakken. Het draait om communicatie of juist het gebrek eraan, dat is wat helder is.

Als externe coach kan ik onbevangen luisteren en zien wat er speelt binnen het team. Gericht op het teamproces waarin vertrouwen en veiligheid een belangrijke basis zijn. De teamleden bewust maken van hun gedrag, patronen inzichtelijk maken en bekijken wat er nodig is om effectiever, krachtiger en plezieriger samen te werken, dat is wat we doen. Een spiegel voorhouden, soms letterlijk om tot reflectie te komen en weer vooruit te kunnen gaan.

Team coaching en ontwikkeling met inzet van een  persoonlijkheidsvragenlijst

Regelmatig krijg ik de vraag of ik een een teamsessie kan verzorgen met de persoonlijkheidsvragenlijst Lumina Spark of MBTI. Een dag(deel) een sessie doen met de inzet van Lumina Spark of MBTI als hulpmiddel is natuurlijk leuk. Het is een manier om je te helpen je bewust te worden van je eigen gedragsstijl en die van anderen. Het helpt om inzicht te krijgen en waardering voor de manieren waarop mensen van elkaar verschillen.

Wil je er meer uithalen voor de organisatie, de teams en een ieder persoonlijk dan zijn 3 losse dagdelen het minimum waar ik mee werk. Waarom ik met 2 verschillende persoonlijkheidsvragenlijsten werk? Dat leg ik graag uit.

Veel gestelde vragen over de inzet van Lumina Spark en MBTI

Waarom zou ik een persoonlijkheidsinstrument inzetten? Een persoonlijkheidsinstrument biedt een “gezamenlijke taal” om over gedrag te praten.